суботу, 22 листопада 2014 р.

До Дня пам'яті жертв голодомору 1932-1933 роках

Стежками болю і мук


Чим яскравіш
Кремля світили зорі,
Чим дужче вождь про щастя дув у вуса,
Народ Вкраїни від голодомору
Мільйонами в землі перевернувся.
М. Московка

Найтрагічнішою сторінкою української історії є голодомор 1932-1933років, який забрав за різними підрахунками близько 9 млн. життів.
Національна пам'ять формує національну свідомість. Без національної пам’яті немає майбутнього нації. Задля збереження та вшанування пам’яті невинно убієнних українських селян Червонозаводська міська бібліотека №1 провела годину пам’яті "Стежками болю і мук" для студентів першого курсу Лохвицького технологічного технікуму ПДАА.
Бібліотекарі, Єрмакова Л.М., Матяш А.В., Лисенко Н.О., разом з присутніми пойшли стежками болю і мук страшного голодомору на родючих чорноземах України, на безмежних ланах і полях, всіяних житом і пшеницею, на дбайливо доглянутих городах з рясним врожаєм. Чому вмирали? Бо в людей забрали все. Все до останнього колоска, до останньої зернини. Це було не стихійне лихо, а умисно підготовлений голодомор.  Тому наш найсвятіший обов’язок сьогодні – зберегти пам'ять про всіх, хто не дожив, недолюбив, пам'ять про живих і ненароджених. Ніхто не має права про це забути. 

Книжкова виставка "Ти кажеш, не було годомору?.." детально розкрила причини і наслідки сталінського геноциду проти українського народу.
 


Хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв  голодомору. Щоб  для всіх людей доброї волі ця хвилина скорботи стала актом поминання і перестороги. Щоб подібне не повторилося ніколи.





Немає коментарів:

Дописати коментар