вівторок, 24 липня 2012 р.

Пункт доступу громадян до офіційної інформації в бібліотеці


 
     Важливим напрямом в роботі Червонозаводської міської бібліотеки №1 є інформування громадян про роботу місцевої влади та надання відомостей щодо діяльності  державних установ, політичних партій, громадських організацій. Новітні технології надають більші можливості щоб урізноманітнити інформаційне забезпечення за допомогою вільного доступу до Інтернет - ресурсів ,тому бібліотека долучилася до  Мережі Пунктів Доступу Громадян (ПДГ) до офіційної інформації.
 Пункти Доступу Громадян – це інформаційні центри у бібліотеках України, де громадяни мають можливість отримати інформацію про діяльність органів державної влади (з електронних джерел у т.ч.) та дізнатись, яким чином можна долучитись до процесу законотворення та впливати на процес прийняття державних рішень.
 Користувачі ПДГ можуть здійснювати пошук правової інформації в мережі Інтернет самостійно; отримати допомогу бібліотекаря у пошуку правової інформації; здійснювати роботу з довідково-правовими системами на офіційних сайтах; зберігати інформацію на електронні носії. 
Інформацію про Мережу ПДГ та список бібліотек-учасниць Мережі ПДГ дивіться, будь ласка, на веб-сайті ПСП II у розділі «Мережа Пунктів Доступу Громадян до офіційної інформації»: http://pdp.org.ua/index.php/caps
Доступ до цього ресурсу є також через урядовий сайт «Громадянське суспільство і влада»: http://civic.kmu.gov.ua/
Адреса мережевого ПДГ-блогу: «Доступ громадян до офіційної інформації: роль бібліотек» http://govinfolibrary.wordpress.com/Адреса Мережі ПДГ у Facebookhttp://on.fb.me/xHNrY0 ,


Немає коментарів:

Дописати коментар