неділю, 21 вересня 2014 р.

ВІДКРИЙ ДЛЯ СЕБЕ РІДНЕ МІСТО

Святкування Дня міста в Червонозаводській міській бібліотеці №1

 
 
          Червонозаводське – одне з наймолодших міст в області - має свою символіку, має славну трудову історію та гарні традиції, яке росте і розвивається, незважаючи на всі труднощі. Та кожне місто, як і людина, має своє обличчя. У сузір’ї великих і малих населених пунктів, сіл і містечок, Червонозаводське має свої неповторні краєвиди, затишні вулички, мальовничі куточки, парки, добре облаштовані дитячі та спортивні майданчики, історичні архітектурні споруди, чудові дерев’яні скульптури. І хоч зараз не найкращий час для гучного  святкування, та яким буде наше майбутнє залежить від того, як ми знаємо минуле, шануємо сучасне, адже процес пізнання історичного минулого безперервний. Тож, напередодні святкування Дня міста, Червонозаводська міська бібліотека №1 провела краєзнавчий екскурс «Відкрий для себе рідне місто» для студентів першого курсу групи М-13б механічного відділення Лохвицького технологічного технікуму з керівником групи Москаленком С.Я. та заступником директора з виховної роботи Таранською А.А.
         Проходячи маршрутами радощів і страждань, перемог і поразок, становлення та розвитку Червонозаводського,хтось ще раз згадав, а хтось, можливо, і вперше познайомився, із тим славетним шляхом, що пройшло наше місто за 86 років свого існування. Так, перший маршрут«З чого все починалося..» познайомив із історією заснування робітничого міста,а другий «Коли горів мій край вогнем» - проліг роками фашистської окупації.
        Про плани на майбутнє,про надії і можливості нашого міста дізналися з маршруту «І сьогодення пульс…»,яким провела представник від міської ради - Горбенко Ю. А., керівник Червонозаводської філії Лохвицького центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
 Наступний маршрут «Рідний край надихає» нагадав декілька імен творчих людей, доля яких пов’язана із нашим містом, які черпали натхнення із чудових краєвидів навколишніх околиць, полів, прохолодного лісу, голубої Сули.
Останнім маршрутом  краєзнавчого екскурсу стала  віртуальна фотовиставка «Я люблю своє рідне місто». Гості заходу ще раз змогли насолодитися чудовими місцями та приємними куточками для відпочинку в місті, куди  залюбки можна повести своїх гостей і друзів.
Захід супроводжувався мультимедійною презентацією і завершився оглядом книжкової виставки-подорожі «Місто над Сулою», на якій були представлені матеріали про місто Червонозаводське.
 Також в бібліотеці було проведено конкурс літературних фантазій «Яким я бачу своє рідне місто через 20 років», в якому взяли участь учні 7 – 8 класів. На конкурс було подано 15 робіт, та компетентне жюрі обрало двох переможців. Ними стали: Антіпова Євгенія, учениця 8 – Б класу Червонозаводської ЗОШ №1 та Полтавець Діана, учениця 7-Б класу Червонозаводської ЗОШ №2. Нагороди за призові місця від Червонозаводської міської ради школярки отримали на святкуванні Дня міста.
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар