неділю, 19 січня 2014 р.

Конкурс "Екоідеї зі всього світу - 2013!

 
 

Півфіналісти конкурсу «Еко ідеї зі всього світу – 2013» - школярки із Червонозаводського.

 

Чи можуть щось зробити для збереження Землі діти? У цій важливій і потрібній справі кожне, навіть невелике зусилля має велике значення - чи посаджене дитячими руками деревце, чи висловлена ідея, як захистити довкілля.

Вже чотири роки поспіль, діти з усієї України мають можливість долучитися до масштабного екологічного соціального проекту  «Еко ідеї зі всього світу», організаторами якого є благодійна організація «Фонд братів Кличків» та Компанія Panasonik . Його учасники (а минулого року їх було три тисячі) заповнювали спеціальні щоденники, де описували та ілюстрували свої екологічні ідеї.

Метою цього конкурсу є виховання у дітей дбайливого ставлення до природи, популяризація екологічної культури та розвиток відчуття причетності до вирішення екологічних проблем. Переможці національного конкурсу щороку представляють Україну у фіналі міжнародного змагання.

В минулому році поділитися своїми ідеями про збереження довкілля мали змогу і учні Червонозаводської загальноосвітньої школи №2 І-ІІІ ступенів Кисляк Вікторія (учениця 9 кл.) та Кравченко Інна (учениця 8 кл.). Вони брали участь в конкурсі як читачі Червонозаводської міської бібліотеки №1 і вийшли в півфінал.  Конкурсантки отримали подяки за участь та були нагороджені дипломами.

Подібні конкурси якнайкраще допомагають вихованню дбайливого відношення до природи та популяризації екологічної культури серед підростаючого покоління. Турбота про чисте довкілля, виховання екологічної культури є складовими розуміння здорового способу життя. Саме тому, наша бібліотека підтримала організаторів конкурсу. Такі проекти допомагають створити умови для розвитку дітей, відчуття причетності до вирішення проблем захисту довкілля. І, можливо, ця участь у конкурсі стане тим маленьким фундаментом, який у майбутньому допоможе нашим дітям у формуванні активної громадської позиції.

Щиро вітаємо переможців і бажаємо не зупинятися на досягнутому!

Лисенко Ніна,

Вікторія Кисляк
провідний бібліотекар
Червонозаводської міської бібліотеки №1
 
 


Інна Кравченко

Немає коментарів:

Дописати коментар