четвер, 20 квітня 2017 р.

«Живих вшануймо і вклонімося низько полеглим..»
Скільки б не минуло років, та трагедія небаченого масштабу на Чорнобильській АЕС у квітні 1986 року продовжує хвилювати людей. Не минуло лихо і наш край: більше 400 чоловік з Лохвиччини брали участь у ліквідації наслідків страшної аварії. Багатьох з них вже немає серед живих, та ми свято вшановуємо пам’ять про героїв. Всім, землякам-ліквідаторам, які брали участь у приборканні стихії, кому довелося стати в ряди тих, хто, ризикуючи своїм життям,  ліквідовував наслідки енергетичної катастрофи, хто з честю виконав свій громадянський і службовий обов’язок, присвячене документальне видання «Пам’ятаємо дзвони Чорнобиля» (упорядник М.І.Чекмез), що вийшло друком у видавництві «Гадяч» 2016 року.
У виданні зібрано свідчення та фотографії очевидців і учасників тих квітневих подій, вірші про Чорнобильське лихо. Книга вийшла завдяки громадській організації «Чорнобильці Лохвиччини», члени якої стали і активними учасниками будівництва та встановлення пам’ятного знаку у м. Лохвиці «Героям Чорнобиля».
Наша пам’ять і пам’ять багатьох наступних поколінь знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року. Як застереження про важливість попередження нових катастроф і трагедій та вирішення проблем захисту людства від їх наслідків, що не перестають бути актуальними і сьогодні.


Немає коментарів:

Дописати коментар