середу, 21 лютого 2018 р.

До бібліотеки за прекрасним

7 лютого в Заводській міській бібліотеці №1 день розпочався із екскурсії для учнів 4 класу Пісківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яку організували класовод Косюк Г.В., вчитель образотворчого мистецтва Хоменко Л.М., голова батьківського комітету Русин Л.С., члени батьківського комітету Вовк Ю.М. та Кривобок Л.С.
Дітей гостинно зустріла завідувачка бібліотеки Єрмакова Л.М.
Діти оглянули всі відділи бібліотеки – абонемент для дорослих і юнацтва, книгосховище, Інтернет-центр, читальний зал, краєзнавчий куточок,  але найдовше затрималися на дитячому абонементі. Вони переглянули тематичні виставки, ознайомилися із книгами та ляльками ручної роботи сумської дитячої письменниці Анни Коршунової, життя і творчість якої тісно пов’язані із Заводським. А потім бібліотекарі Лисенко Н.О. і Матяш А.В. провели майстер – клас по виготовленню картинок в техніці декупаж на яєчній шкаралупі. Дорослих і дітей відразу захопив процес виготовлення картинок. Вони старанно виконували всі поради і були дуже задоволені результатом.
Термін «декупаж» означає «вирізати, виривати». Потрібно дуже акуратно вирізати чи вирвати малюнок та наклеїти на потрібну поверхню, що декорується, щоб це виглядало як єдине ціле, як малюнок чи розпис. Таке мистецтво може опанувати будь-хто, маючи лише бажання і терпіння. Навіть ті, хто не вміє малювати, можуть створити речі, що виглядають як намальовані.
Техніка декупажу дуже давня і вперше була застосована в Давньому Єгипті, є згадки використання її в Східному Сибіру, а в 12 ст. вона захопила Китай. Після відкриття торгових шляхів, декупаж з’явився і в Європі. У часи Першої світової війни був неймовірно популярним в Америці та після Другої світової інтерес до нього практично зник. До нас мистецтво декупажу прийшло відносно недавно і найпопулярнішим матеріалом є тришарові серветки.  Декорувати можна все, що завгодно – посуд, книги, шкатулки, горщики для квітів, меблі, взуття і, навіть, одяг! Можна використовувати будь-яку поверхню – дерево, метал, кераміка, картон, текстиль , метал, шкіру, гіпс.
В стінах Заводської бібліотеки №1 вперше майстер-клас з декупажу декілька років тому провела Анна Коршунова. А зараз працівники бібліотеки, на прохання відвідувачів бібліотеки, організовують такі заходи. Всі бажаючі можуть взяти участь у майстер-класі чи помилуватися виготовленими картинками на виставці.






Немає коментарів:

Дописати коментар