неділю, 29 жовтня 2017 р.

Літні спогади в дощовий осінній день

         Літні місяці для працівників Заводської міської бібліотеки №1 виявилися не менш спекотними, ніж для відпочиваючих. Ми намагалися урізноманітнити дозвілля читачів цікавими і корисними заходами. Бібліотечний non-stop "Світ захоплень письменниці Анни Коршунової" зібрав найбільше позитивних відгуків.
          Ганна Шевченко (літературний псевдонім Анна Коршунова) живе і працює в м.Суми, та її життя тісно пов'язане із Полтавщиною, із селом Брисі (нині це масив міста Заводське), в якому і зараз проживають її мама та бабуся. Закінчила Ганна Заводську ЗОШ №1, потім навчалася в Сумському педагогічному університеті ім. Макаренка. За фахом вона вчитель географії та біології, кандидат географічних наук, журналіст, автор багатьох наукових та краєзнавчих публікацій. Має в доробку вже 10 дитячих книг, захоплюється рукоділлям, виготовляє текстильні ляльки, одна з яких оселилася в дитячому відділі нашої бібліотеки. Ганна Євгеніївна частий гість нашої бібліотеки. Вже традиційними стали майстер-класи від письменниці та творчі зустрічі з нею. Цього літа всі бажаючі теж могли насолодитися приємним спілкуванням із Анною Коршуновою, познайомитися із її новою книгою "Комп і компанія", власноруч створити мішечки для ароматних трав.
       Розпочався бібліотечний non-stop майстер-класом по виготовленню саше (мішечків для ароматних трав), який провела Анна Коршунова. Спочатку вона розповіла коли почали виготовляти саше і  як їх використовували, а потім всіх захопив процес виготовлення  самих мішечків. 
    Також шанувальники творчості Анни Коршунової здійснили незабутню вело-мандрівку слідами героїв книг "Комп і компанія" разом з авторкою. Маршрут пролягав берегами річки Сули та масивом Брисі, місцями, що описані в книзі. Читай-компанія дізналася про історію написання твору, хто був прототипом героїв, заслухали уривки із книги.
      Наостанок відбулася зустріч з письменницею Анною Коршуновою "Коронована словом". Такі зустрічі вже стали традиційними. Цього разу Анна презентувала свою нову книгу "Комп і компанія", що стала переможцем літературного конкурсу "Коронація слова - 2015" відразу у трьох номінаціях: "Прозові твори для дітей", "Вибір видавця" і, найпочесніша, "Вибір дітей". Цікавою була розповідь про створення книги "Казкове місто Суми", яка нещодавно вийшла друком.
          Ганна Євгеніївна талановита письменниця і дуже різностороння людина. Тому читачі нашої бібліотеки із нетерпінням чекають літа та нових зустрічей із Ганною Шевченко.
Майстер-клас в бібліотеці


Веломандрівка


Зустріч з письменницею в Міському будинку культури №1





Немає коментарів:

Дописати коментар