вівторок, 13 квітня 2021 р.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання - 2021

 

         Всеукраїнський тиждень дитячого читання має давні і добрі традиції. Започаткований ще в 1993 році він об’єднує і  збирає усіх, хто любить читати і цінує книгу. Це свято для дітей, в якому вони є і глядачами, і учасниками. Основне завдання проведення тижня книги — залучити дітей до читання, домогтися щоб книга стала їм добрим другом, мудрим порадником, хорошим учителем.

         Щороку у дні весняних канікул читачі Заводської міської бібліотеки №1 долучаються до святкування, під час якого в бібліотеці активно вирує життя і відбувається багато цікавих заходів. Та сьогодні, враховуючи особливості святкування в умовах карантину, бібліотека перейшла на новий рівень: бібліотекарі знаходять нові способи надання послуг і проведення заходів, щоб не втрачати зв’язок із читачами. Тому, цьогорічне святкування обмежилося конкурсом відеопрезентацій  Бук-слем «Книжкові пристрасті».

         Бук-слем – це змагання серед читачів з майстерності презентації прочитаних книжок. Учасниками бук-слему стали учні ОЗ «Заводська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1» Савченко Віталіна, учениця 8 класу і Ступник Єлизавета, учениця 6 класу. Свої роботи на конкурс подали і учні Заводської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Алова Яна, учениця 8 класу, Потапенко Анна, учениця 7 класу, Лелека Анна, учениця 7 класу, Кіяшко Єлизавета, учениця 7 класу, Горбенко Даша, учениця 6 класу.

         Цей конкурс зібрав найактивніших читачів бібліотеки, які креативно підійшли до завдання, продемонстрували свої ораторські здібності та  артистизм. Компетентне журі  врахувало всі критерії, оцінили змістовність і інформативність роботи і за підсумками балів обрали переможця. Першість виборола Алова Яна, учениця 8 класу Заводської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

         Кожен учасник отримав на згадку грамоту за участь і солодкий приз. Переможця теж чекає нагорода.  Всі конкурсні роботи ви можете переглянути на сторінці бібліотеки у фуйсбуці. Приємно відзначити,  що на  автора, відеопрезентація якого набере найбільше вподобайок, теж чекає приз. Тому будьте активними і підтримайте улюбленого учасника.

         Бажаю позитивних вражень від перегляду і нехай у вашому житті не буде жодного дня без прочитаної, хоча б однієї сторінки, із нової  книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар