понеділок, 12 квітня 2021 р.

Нові книги від Українського інституту книги


          Яка найбільша радість для бібліотекаря і читача? Звичайно – нові книги!!! І вони в нас є, завдяки зусиллям бібліотекарів та подарункам від читачів!

          В 2020 році Український інститут книги на підставі пропозицій структурних підрозділів з питань культури обласних, Київської міської державних адміністрацій сформував та оновив перелік відібраних бібліотек – всього 606, які отримають книжкові видання для поповнення бібліотечних фондів.  

          Заводська міська бібліотека №1 одна з небагатьох , що пройшла відбір.

У серпні  ми заповняли анкети, а в жовтні навчалися користуватися персональним кабінетом  в «Автоматизованій системі відбору та розподілу книжкової продукції» та працювали як  експертні ради з відбору книжкової продукції:

ü - експертна рада з оцінювання літератури для дітей та юнацтва

ü - експертна рада з оцінювання літературно-художніх видань для дорослих

ü - експертна рада з оцінювання іншої (нехудожньої) літератури для дорослих

          Експертні ради оцінили запропоновані видання та підготували перелік рекомендованої для закупівель літератури,  який потрапив на погодження Міністерству культури та інформаційної політики України.

          Наступним етапом програми стала закупівля книг та їх відправлення відібраним  бібліотекам. В грудні 2020 року видавці забезпечили доставку придбаних книжкових видань до обласних бібліотек. І от, 827 новеньких книг вже у нашій бібліотеці – 510 для дітей і 317 для дорослих!            

          Разом з книжками Інститут книги надіслав свої фірмові наклейки тому їх буде дуже легко знайти серед інших книг. Завітайте до бібліотеки і вибирайте книги, які вам до смаку!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар