понеділок, 20 грудня 2021 р.

Стежками рідного краю

 


Ми дуже любимо, коли до бібліотеки приходять гості. А якщо ще й такі чемні та розумні, як учні 1-2 класів Заводської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 (класний керівник 1 класу Минець С.В. та керівник групи подовженого дня Юрченко І.Д.), то це для нас просто свято! Хоч насправді свято у нашого міста, яке відзначило свій 93-й день народження. Саме про історію його заснування, традиції, неповторність та неймовірну природу учні дізналися, мандруючи стежками рідного міста на уявному краєзнавчому потязі. 


А подорожували ми за книгою Анни Коршунової «Моє Маленьке місто. Заводське». Потім дуже уважні слухачі навперебій відповідали на краєзнавчу вікторину "Як я знаю своє місто" та заробляли солодкі призи. Школярі добре знали скільки років нашому місту і яка була його перша назва. Та їх вразила кількість перейменувань, які пережило наше Заводське. Намагалися уявити пустирище і залізничну колію, навколо якого розрослося наше місто (допомогли фотознімки). Пробували вирахувати скільки «бурячків» кожен учень випиває із чаєм за місяць, якщо із кожного кілограмового буряка виробляють приблизно 10-15 ложечок цукру. Поділилися учні і своїми враженнями про екскурсію на підприємство «Склоприлад»  та дізналися, що скляний виріб може пролежати в шарі земної кори до одного мільйона років.

Були серед присутніх і природознавці, які знають про пухирник звичайний, що живе у річці, «полює» на дрібних комах та тваринок і є найненажерливіший з усіх рослин-хижаків. Детально обговорили найцікавіший елемент герба нашого міста - ластівку, силует якої у перевернутому вигляді читається як «дім», що символізує свободу та єдність громади.

Непомітно наша мандрівка добігла кінця. Для дітей відкрилося стільки нового, дивовижного  й незвичайного не десь, не в інших краях, а ось тут, просто за порогом. Виявляється, що і в нашому невеличкому містечку, яке навіть не досягло сторічного віку, багато цікавого і неймовірного.


Потім була екскурсія бібліотекою. Діти побували в найпотаємнішому місці бібліотеки - у лабіринтах книгосховища, перелистали купу нових книжок, відвідали куточок "джунглів", все це закарбували на фотознімках та зморені пішли додому. А нам на згадку залишили свої малюнки про рідне місто Заводське, якими ми прикрасили бібліотеку.

Немає коментарів:

Дописати коментар