понеділок, 20 грудня 2021 р.

Майдан. Простір гідності, свободи і єднання.

 Ви запитаєте: «Яка ціна свободи?»

Для українців надто дорога:

омита кров'ю поколінь народу,

пронесена століттями в серцях. 



21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої незалежної України.  Український  народ завжди відчував потребу в єднанні і вірив у своє майбутнє. Вийшовши на Майдан, українці довели, що спроможні на захист свого вибору і мають велике серце з високим почуттям гідності та непереборним духом свободи!

Революція Гідності – об’єднала весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її розвитку в європейському співтоваристві, захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, досягнення гідного рівня життя й праці. Тому дуже важливо зберегти та донести підростаючому поколінню об’єктивної і правдивої інформації про доленосні події в сучасній Україні. Бібліотеки, як культурно-освітні заклади, головним завданням яких є надання вільного доступу до інформації, забезпечують інформаційні потреби користувачів, організовуючи просвітницько-тематичні заходи з метою гідного вшанування громадянської мужності учасників подій Революції Гідності у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України.


Публічна бібліотека Заводської міської ради  провела історичний екскурс «Горіли і шини, і душі»  для учнів 9-х класів Заводської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, які завітали із заступником директора з виховної роботи Голінченко Л.П. Бібліотекарі Куніцина В.С. та Матяш А. В. розповіли про події  кінця листопада 2013-го – лютого 2014 років, які увійшли в історію України як Євромайдан або Революція гідності. Учні детальніше дізналися про студентські акції протесту, спричинені несподіваним одностороннім рішенням влади відкласти підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про жорстоке побиття студентів та розгону Євромайдану, де мирний протест переріс у масові зібрання – та постійні сутички між протестувальниками і силовими структурами, наслідком яких стала трагічна загибель людей.


Революція гідності нас змінила і у цей день ми згадуємо події, які були пройдені на нашому шляху до європейського розвитку, і людей, чия відвага вплинула на хід історії України. Ми завжди будемо пам'ятати про тих,  хто відстоював нашу свободу та гідність і берегти пам’ять про подвиги наших Героїв. Шануймо їх незламну силу волі, мужність та відвагу!

Немає коментарів:

Дописати коментар