понеділок, 20 грудня 2021 р.

Живі, поки пам'ятаємо!


Жовтогарячий сонях офіційно визначений символом Дня пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день відзначається 29 серпня і пов'язаний він з одним з найтрагічніших подій російсько-української війни. Саме 29 серпня 2014 року сотні українських  військових загинули під час Іловайської операції, коли відбувся прорив української групи військ з російського оточення.  Бої точилися на полях соняхів, під якими українські добровольці і військові в боротьбі з ворогом поклали своє життя за свободу нашої країни. Саме тому символом Дня пам’яті захисників України став сонях, що означає відродження з найменшого чорного зернятка  нового життя.

29 серпня – це день, коли кожен українець може подякувати загиблим захисникам та виявити пошану, вдягнувши символічний сонях пам'яті та схиливши голову під час хвилини мовчання. Адже герої живі, поки жива пам’ять про них.


Вшановуючи пам’ять загиблих в рамках Всеукраїнської акції «Сонях», в бібліотеках Заводської громади пройшло ряд заходів. Заводська публічна бібліотека підготувала і провела годину пам’яті «Уклін пам’яті загиблих героїв за волю України». Відвідувачі бібліотеки та працівники бібліотек-філій власноруч виготовили стилізований знак «Сонях пам’яті».


Заводська міська бібліотека-філія, спільно із Заводським міським будинком культури №2, також приєдналися до проведення Всеукраїнської акції вшанування пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та провели історичний екскурс «Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе навік» і виготовили символ Дня пам’яті захисників України – сонях.

Це найменше, чим ми можемо віддячити загиблим захисникам за мир у наших домівках та захист.



Немає коментарів:

Дописати коментар